zaterdag 7 juli 2007

a life of shopping

Het is soms net Amerika hier. Maar de US zijn dan ook maar een half uurtje rijden. Voor de winkels is dat niet nodig, het is er hoogstens nog goedkoper. Maar ook hier zijn er winkels in overvloed en de een nog langer geopend dan de ander. Een quick stroll leidt ook na negenen 's avonds naar de drogist/parfurmerie die ook gewoon melk en tijdschriften verkoopt alsof het niets is. Open tot middernacht. Waar draait die economie op?

blaadjes

Hier in downtown zijn de stoepen gemaakt van grote betonnen platen van 1.20 bij 1.50. En schijnbaar volslagen willekeurig staan er afdrukjes in van blaadjes. Verschillende soorten blaadjes. Er zijn meer blaadjes rondom bomen en minder blaadjes en soms een tijdje helemaal geen blaadjes als je verder weg van de bomen bent. Te zien aan de manier waarop de afdrukken verspreid zijn, werden ze gemaakt na het leggen van de tegels. Een heel enkel blaadje gaat namelijk over de rand van een tegel heen, zo lijkt het. Misschien hebben ze ook nog een functie (een profiel tegen de gladheid als de echte blaadjes vallen?), misschien zijn ze wel zuiver decoratief. In elk geval zijn ze heel fascinerend. Ik kijk veel naar de stoep.

huizen kijken

Blijkbaar is ook in Vancouver zaterdag huizenkijkdag. Voor alle appartementencomplexen staan kleine bordjes op de stoep. Makelaars posten in en voor de grote marmeren lobby van elk gebouw. Double income no kid couples wandelen van gebouw naar gebouw. De features van elk complex worden uitgebreid toegelicht.