zondag 22 juli 2007

Talpa is weg

Ook hier is Talpa plotseling verdwenen. Het park waar we op uitkijken is een door de Rotary gesticht honden-en-mensen-uitlaatreepje met een soort langgerekte waterval (met mozaïekjes) in het midden. Aan het eind komt de waterval uit in een klein rond bassin met 9 minifonteintjes, in een vierkant gerangschikt. Precies 'het logo van', zo van bovenaf bekeken. De laatste dagen heeft het echter veel geregend en de fonteintjes zijn dan ook niet meer zichtbaar.

spa

In allerlei opzichten heeft dit appartement wel iets weg van een hotel. Er komt nog net niet iemand langs voor de schoonmaak en je handdoeken moet je ook zelf even in de wasmachine gooien, maar voor het overige had het gekund. Marmeren hal. *Pling*ende liften. Vloerbedekking in de gangen op de verdiepingen. Hotelslot op de deur. Ok. Geen roomservice. Maar wél een lounge met bar en poolbiljart en een gym met spa. Treadmills, fitnessapparaten, een dansvloer met barre, yogamatten, een sauna en een hot tub. Als je hier woont, hoef je bijna niet de deur uit. 's Ochtends op je slippers naar beneden waar op de hoek van het gebouw de Blenz Coffee zit, voor ...koffie, en krant. Dan, de hele lange dag, van 's ochtends 8 tot 's avonds 11 even het kruispunt oversteken voor de Choices, naar verluidt de beste (en één van de duurste) supermarkten van downtown Vanc.

trans

Dit continent heeft altijd wel een nieuwe obsessie met voedsel. Meestal gaan die obsessies over iets wat niet in je eten mag zitten, of juist iets wat er absoluut wel in moet. Hier zijn transfatty acids momenteel het enige dat telt. Hoewel transvetten natuurlijk best heel ongezond zijn, leidt dat ook tot allerlei onzinnige statements op verpakkingen. Bijvoorbeeld de mededeling op een pak vruchtensap dat er geen transvetten in zitten. Duh.