vrijdag 20 juli 2007

zeehond!

Hoe verder je vanaf False Creek naar het westen vaart, hoe meer je merkt dat je eigenlijk de Pacific Ocean op gaat. Het golft harder, het ruikt er meer naar zee... en opeens zwemt daar doodgemoedereerd een dikke zeehond voorbij.

lots'o'boats

Vandaag was een botige dag. Het regende, dus de Capilano suspension bridge leek niet de juiste keus. Het werd een dagje downtown. Eerst met de boot naar het maritiem museum. Dat was de langste vaart tot nu toe, met twee keer overstappen. Leuk, OV. :) In het maritiem museum was genoeg leuks te doen, met als hoogtepunt de St Roch, de eerste boot die de doorgang onder de Noordpool langs maakte. De hele boot staat volledig geconserveerd in een droogdok en je mag erop, maar alleen onder begeleiding. Gijs vindt vooral het enorme roer zo prachtig, dat verder niemand daaraan mag komen. De dag brengt nog 3 bootetappes tot we weer thuis zijn.

vieze film

We gaan naar het Omnimax theater in Scienceworld. Ik was al vele jaren niet meer in een Omnimax geweest, ik denk dat de laatste keer op de middelbare school was. Op de boot ernaartoe leggen we uit dat we weer naar 'de bol' gaan. Gijs gaat alvast uit zijn eigen bol ('jááá de bol! de bol!'). Elise informeert wat we daar deze keer dan gaan doen, want naar het Science museum waren we afgelopen weekend al. Daar waren wel heel leuke expo's en shows, in het kader van hun nieuwe thema 'Gross-o-logy' gaat alles over snot, poep, kots, enge beestjes en lichaamsgeuren. Als ik uitleg dat we naar een heel speciale film gaan, zegt Elise dan ook hoopvol:

'Is het een vieze film?'