zaterdag 21 juli 2007

Wallace

Het bewijs dat de First Nations ook Wallace en Gromit al kenden:

Raffi

Vanwege Baby Beluga en Gijs' eindeloze pogingen om correct 'bee-ba-be-...bee-bie-bee... beee-ba-bu... ba-bee- bee-bie-ba-LOE-la!!' te zeggen, hebben we de CD van Raffi gekocht waar het betreffende liedje op staat. Doorslaand succes. Niet alleen Baby Beluga wordt luidkeels meegezongen, ook

day-o, is a day-o
come mr. tallyman, tally me banana

is populair. Wanneer de zin 'six...and seven... and eight... and...' langskomt, roept de achterbank in koor: '...BUNCH!'. Met vet Jamaica accent.

Elises favoriet is Joshua Giraffe. Joshua heeft een droom waarin veel dieren voorkomen. Op een bepaald moment zingt hij

'nothing can go wrong-o,
I am in the Congo'

Me dunkt dat in de Congo hier en daar wel degelijk wat fout is gegaan, maar vooruit. Het lied is een hit, net als de rest van Raffi's repertoire.


sturen

Gijs stuurt de trekker, Elise de watertaxi...

totems (2)

lollie

Alle moeders die ik ken, haten ze. Alle kinderen die ik ken, vinden ze fantastisch. Daar is vast wel een oorzakelijk verband voor. En, toegegeven, ze zien er prachtig uit...

cookie-time

nibblenibblenibblenibble


hoog

Er zijn zondermeer voordelen aan de 11e verdieping. Zo heb ik zolang we hier zijn, nog geen enkele mug gezien. Wel in de bossen op Bowen Island, en op Grouse Mountain, en beneden in de parken, maar hier, hoog en droog in downtown, lijken de insecten zich niet te willen wagen. Dat zegt ook wel wat over de luchtkwaliteit misschien. Kennelijk is de lucht droger van zichzelf, dat is duidelijk te merken terwijl er geen airco in dit appartement aanwezig is. Water is er in de hele stad in ruime mate aanwezig, dus daar kan het niet aan liggen. Nee - die insecten zijn gewoon slim, voor zover een insect slim kan zijn. Ze wonen gewoon liever in de uitgestrekte naaldwouden, waar je nog eens kans hebt om in een bezwete beer te prikken of op een smakelijke kariboedrol te landen.

koffie

Dit continent is aan een soort inhaalslag bezig voor wat betreft koffie. Natuurlijk was Amerika vermaard om de slappe bakken slootwater met weinig kleur en smaak. Maar sinds er op elke straathoek een Starbucks is, of, zoals in Canada, een Blenz (én vaak ook nog een Starbucks), raakt men als vanzelf opgevoed. Er is meer keuze aan koffie dan in NL, waar het gemiddeld horeca assortiment 'koffie zwart, koffie verkeerd, espresso of cappuccino' beslaat. Hier natuurlijk allerhande vieze koude versies met veel melk. Maar ook espresso's in soorten en maten. En vooral ook normale filterkoffie in meerdere sterktes. Van mild tot very dark roast. Ook in de supermarkt moet je alvorens een pak aan te schaffen, eerst een vergelijkend warenonderzoek starten, al was het alleen al vanwege de forse prijs. Maar als je dan toch 12 dollar aan een pak koffie gaat besteden, dan kan het maar beter een 'Our Barista's Dark Side - Full Dark Roast' zijn.