zondag 15 juli 2007

radiozender

Natuurlijk zijn er hier, net als overal in de wereld, radiostations in smaken en geuren. Er is radio voor mensen die van klassiek houden (sic), radio voor mensen die verslaafd zijn aan nieuws (sicsic), radio voor mensen die van muzikaal behang houden, van boenkeboenk muziek, van agressieve teksten en van stichtelijke melodieën.

Maar dan zijn er ook de meer... merkwaardige zenders. Speciaal voor de lokale luisteraar. Zo heeft Vancouver een zender waar enkel korte itempjes te horen zijn over wat er te doen is voor toeristen. Geen muziek. Geen commercials. Uitsluitend anderhalve minuut audio-snippets met een suggestie voor je dagbesteding. Alsof je 24 uur per dag naar Meta de Vries moet luisteren. IEKS!

the hip and canine (3)

Hippe honden eten geen brokken uit de supermarkt. Hippe honden sturen hun baas naar de Dog Deli op Denman en krijgen 100% guaranteed gluten free eten. Net zo organic en bio als de baasjes. Honden zijn hier een soort smeermiddel voor de maatschappij. Mensen spreken elkaar aan op straat over het merk van hun hond en waar je zo'n hond kunt krijgen. Strakke 20-jarige meiden gaan door de knieën bij de Scottie van een man van middelbare leeftijd en oeh-en en ah-en over de algehele schattigheid van het beestje. Honden - die zelf eigenlijk niets liever willen dan op een grasveld over elkaar heen rollebollen en aan elkaars butt snuffelen, worden meegenomen naar een Dog Wash Salon. Een wát? Ja, een Dog Wash Salon.

flauwekulkrantjes

Net als Nederland is Canada in de ban van de gratis kranten. Metro bestaat ook hier al lang, maar tegenwoordig zijn er net als bij ons enkele concurrenten van bedenkelijk allooi. De meeste bevatten niet veel meer dan wat lichtgewicht geleuter over lokale beroemdheden en flinterdunne berichtjes over schoothondjes die uit branden in appartementen werden gered. De rest is gevuld met lange lijsten van advertenties, vooral voor makelaars. Onroerend goed is booming, blijkbaar. Zelfs op het kleine Bowen Island telde ik al 10 makelaars in de Gouden Gids. Waar die van leven, is me een raadsel, gezien het geringe aantal inwoners.

duur - goedkoop

duur - normaal eten in de supermarkt
goedkoop - uit eten, vooral take out
goedkoop - de kapper. Knippen voor 15 Ca$!
duur - wijn, ook al komt-ie alleen maar uit de Okanagan, echt een stuk dichterbij dan de Bourgogne bij Eindhoven.
goedkoop - parkeren
duur - cosmetica en drogisterij artikelen. Heb ik nog niet kunnen betrappen op concurrerende prijzen.
goedkoop - kranten. Nieuws kost haast niks.
duur - koffie. Een simpel pak koffie kost minstens 5 euro.
goedkoop - sushi!
goedkoop - crocs. Als ik die had gewild, had ik meerdere paren gekocht hier.

raar

Vreemd. Overal zie je dat mensen proberen de tijd tegen te houden. Anti-aging cosmetica, botox, voel je fit en jong. Iedereen wil jong en fris blijven en vooral niet merken dat de tijd aan hem trekt. En tegelijkertijd zoeken mensen voortdurend naar manieren om de tijd te doden, om nog meer spanning te vinden, om meer mee te maken. Hebben ze steeds het gevoel dat ze tijd tekort komen. Is dat niet raar?

uitzicht

Als je toch zo'n uitzicht hebt vanaf je eigen terras, dan hoef je nooit meer ergens anders te wonen.

Bowen Island

green island lies
like a leaf upon the sea
green island
like a leaf
new-fallen from the tree

ferry

We gingen met de auto op de ferry naar Bowen Island. De eerste keer dat Elise en Gijs met auto op een boot gingen.

vriend

Gijs heeft een vriend gemaakt. Zijn nieuwe vriend heet Bill en zoals dat goede vrienden betaamt, delen ze een specifieke voorliefde. Gijs en Bill vinden Bill's towtruck helemaal het einde. Gijs mocht de kraan op en neer doen, de motor starten, aan het stuur draaien, de zwaailichten aan doen en toeteren. Daarna was hij niet meer bij Bill weg te slaan.