donderdag 26 juli 2007

psychedelisch dansen

Raadplaatje: wat is dit?













Antwoord: dit is een kamer in Science World waar met behulp van lichtstralen, een fotogevoelige wand en een computer een beeld wordt geprojecteerd van de mensen in de kamer. Je ziet in het rood Elise en mij, overbuigend naar het midden om de foto te maken, en dat in 4-en (kaleidoscoop), en om ons heen in steeds blauwere kleuren de bewegingen die we daarvoor maakten.

nice

Polkadot plants - da's toch een leukere naam dan Dieffenbacchia?

popje, we bellen

De telly rinkelt hier (goed, pliept, rinkelende telefoons zijn iets uit een voorbij tijdperk) af en toe, en aangezien vrijwel niemand weet welk nummer we hier hebben, is het ook vrijwel nooit echt voor ons. Los van de twee verzoeken voor collect call acceptatie uit India (ik dacht het níet) krijgen we dus vooral telefoontjes van dit type:

I: Hello?
ingeblikte stem: 'Congratulations! YOU have been selected as one of the very few families in your neighbourhood to be elegible for a free home security... / you MUST act now to upgrade your credit limit and continue to enjoy... / would you agree that violence on television... '

Steevast eindigen dit soort alinea's met een opsomming van mijn opties. Ik kan (1) een mens aan de lijn krijgen als ik 1 toets of (2) vaak ook nog wel wat anders maar nooit zonder meer ophangen. Gelukkig weet ik zelf waar die knop zit.

huizen

Aanhoudende verbazing over de huizenmarkt. Er worden heel wat huizen aangeboden hier met meer bathrooms dan bedrooms. Wij zeggen in koor: '(d)uh?'

claritin: not

Ik had nog opgezocht wat de merknaam van mijn gebruikelijke hooikoortsmedicijn in Canada zou zijn bij de OTC drugstore. Natuurlijk was het moeiteloos te vinden. Je kunt hier oneindig veel meer medicijnen gewoon zelf bij de supermarkt uit het schap trekken (en ook nog vaak 24/7) dan in Nederland. Maar wat blijkt: kennelijk hebben ze hier zo'n andere vegetatie... dat ik daar helemaal niet op reageer. Geen jeukende ogen, geen gesnotter, geen niesbuien. Nergens last van? Óf het seizoen is over, of ze hebben hier gewoon een compleet ander pollenspectrum. Dat laatste zal wel het geval zijn.

boete

Ze zijn hier niet misselijk met boetes. Of liever gezegd: met het dreigen met boetes. Bij het minste of geringste staat een bordje over de boete die je zult gaan krijgen bij overtreding. Zoals het weggooien van karton in de papierbak.

Ze zijn ook niet erg fantasievol. Er is eigenlijk maar 1 boetebedrag: 2000 dollar. Voor het plaatsen van een hondedrol op een strategisch punt in een parkje vind ik dat niet meer dan redelijk, net als voor het ongeoorloofd roken van een sigaret. Maar voor het achterlaten van een kartonnetje in een vuilnisbak... oeps.

evening falls once more

ingewikkeld

Recyclen, da's ingewikkeld. Op allerlei verpakkingen staat iets van het type 'return for refund where applicable'. Da's leuk, maar net zo'n loze mededeling als 'files op de gebruikelijke plaatsen'. Dûh. Wat zijn dan de gebruikelijke plaatsen? Maar goed, na het uitgebreid bestuderen van alle instructies in de Garbage Room wordt al iets duidelijker hoe het moet. Papier apart, kranten apart (maar niet met papier), karton apart (maar niet met papier en kranten en zeker niet elders), 'containers' apart, schoongewassen en zonder deksels, dit bevat ook glas (dat dan weer niet apart, snapt iedereen het nog?), wel blikjes én plastic flessen, maar daarvan is dan het meeste weer in aanmerking komend voor refund mits het applicable is (hallo, bent u nog bij ons?). O ja, en gewoon huisvuil ook apart graag. Maar wegwerpglas zoals jampotten dan weer niet (Logisch.)

Vervolgens gaan we met alles dat mogelijk in aanmerking komt voor refund naar een winkel met een recycle-balie. De eerste de beste is aan de overkant dus dat komt mooi uit. Melkplastic kan wél ingeleverd worden maar melkpakken niet. Sap-pakken wél. Waterflessen ook. Maar wijnflessen niet. Die zijn namelijk wel applicable voor refund, maar alleen bij de liquor store.

*kernel panic*

industrial beauty

liefhebber

Gijs is deze maand definitief -voor zover hij dat nog niet was- een treinenliefhebber geworden. Hij heeft eindeloos veel verschillende soorten treinen gereden - en zit nu rustig een uur achter elkaar te lezen in het grote boek met stoomtreinen. Vraagt af en toe wat iets is, becommentarieert elk plaatje ('deze is rails! waar zit de schoorsteen van die trein? wat is dit? wat doen die mensen? heeft die een schoorsteen? hier is de sneeuwschuiver! etc etc.').

bah (2)

De Burnaby oil spill is vies, maar Amerika's No.1 pindakaas merk kan er ook wat van. Op het etiket van de pot Kraft pindakaas staat een recept voor een peanut butter smoothie. Een pindakaas-shake? *Getver*!!