maandag 23 juli 2007

en ik zei nog zo...

....één bolletje. Ze kunnen het hier ook gewoon niet bescheiden houden he. Ga je een ijsje eten met de kinderen, krijgen ze dus een kinderijsje, met one scoop. Maar zo'n scoop heeft dus een volwassen maat, en dan nog tweemaal zo groot als je 'm in Nederland zou verwachten. Wel uitstekend ijs overigens...

crayola's

Kan het Amerikaanser? Ook wij zijn overtuigd van nut en noodzaak van crayola's. De prachtige krijtjes zijn van betere kwaliteit en kleuren lekkerder dan elk Nederlands wascootje dat ik tot nog toe in handen had. Ook zijn er oneindig veel kleuren. We hebben nu een paar doosjes van elk 64 stuks gekocht (bij wijze van voorraad) en die bevatten allemaal unieke kleuren en een ingebouwd slijpertje. Bovendien, en dat is ook een verdienste, kosten ze haast niks. 3$50 voor die 64 stuks. Daarvoor neem je er een extra mee.

ouderwets

Schuurpoeder, dat is iets wat ik me uitsluitend nog herinner van de gootsteentjes in de basisschoolklassen. Busjes met Vim. Wie gebruikt dat nog? Het zal vast nog bestaan, maar niet zo alomtegenwoordig als hier. In Nederland gebruikt iedereen vloeibaar schuurmiddel volgens mij. Hier poeder met zoveel bleek dat het onmiddellijk adembenemend agressieve dampen afgeeft zodra je het in de gootsteen strooit. Bah. Gauw een raam open.