woensdag 11 juli 2007

all those lights

grid

Zo'n grid-stad heeft voor- en nadelen. Een duidelijk nadeel is dat het bijzonder onhandig is om linksaf te moeten slaan, waar je ook bent. Hier zijn soms speciale verkeerslichten voor linksaf slaan, die je één of twee auto's head start geven, maar dan raast het rechtdoorverkeer alweer langs en kun je als je geluk hebt, nog met één of twee anderen ná hun. Dat betekent dat er door elke stoplichtcyclus twee, drie, met geluk vier auto's linksaf kunnen. Het kan dus even duren, en een rit door de stad die ook linkse bochten bevat, vergt dus careful planning. Óf een boel geduld.

2010

Vancouver is er nú al zowat klaar voor en dat zullen we weten ook: overal zie je de referenties aan 2010, de winterspelen in Whistler/Vancouver. Ze hebben er zin an, zo te zien, daarom liggen de winkels alvast vol running gear, petjes, fleeces en algemene merchandise om goed duidelijk te maken dat hier en hier alleen de volgende Olympics on Ice zullen worden gehouden.

blvd

Pacific Boulevard heeft de grandeur die de naam doet vermoeden. Drie banen heen, drie banen terug, en op veel plaatsen zie je de zee of de dure ligplaatsen van de jachthavens er vlak voor. Naast strakke appartementencomplexen zijn er reisagenten, cocktailbars en dure nagel-shopjes gerund door verveelde rijke meisjes. Er komen skaters langs en gebronsde fietsers. Wandelaars met grote koude frappucino's. Zeker nu het heet is buiten voel je je meer in Miami dan in Canada. Er staan alleen bijna geen palmbomen.

overslaan

Er valt nog niet echt peil te trekken op het ritme van de kinderen. Ze zijn 's ochtends 'normaal' vroeg wakker. 's Middags niet tot slapen te bewegen, pas rond 4en wordt er wat geslapen. En dan 's avonds weer niet in bed te krijgen. Zo schuiven we steeds later en later op. Alsof we straks met zijn allen een heel etmaal hebben overgeslagen (wat feitelijk natuurlijk ook zo is als we terug gaan, maar dat duurt nog even).

Canadian geese

het wandelende stopcontact

Gijs heeft altijd al een dubbel kruintje, maar nu zijn haar zomerkort is, valt het extra op als hij voor je loopt. Precies twee rondjes naast elkaar. Een klein wandelend stopcontactje.

totems

In Stanley Park staan ook enkele totems van de natives van de West Coast.

explorers

Vandaag hebben we een stukje Stanley Park ontdekt. Stanley is zó groot, dat je waarschijnlijk wel weken nodig hebt om alles te zien. Onze explorers hebben de neiging om heel hard weg te rennen en liefst allebei een andere kant op. Om het wat eenvoudiger te maken, hebben we op verzoek van Gijs de rondrit door het park met de bus gemaakt. Dat was een groot succes, hoogtepunten varieerden van een bende zwarte eekhoorns op de weg, de waterspeeltuin, de vuurtoren en Lions bridge tot een (actief) adelaarsnest, maar tegen het einde van de rit was de kleinste explorer in slaap gevallen. Volgende keer weer verder dus.