maandag 16 juli 2007

oversized

Dat je een tabloid wil, om redenen van hanteerbaarheid, in bed, in bad, in het OV, in general... dat is me nu na een aantal jaren wel duidelijk geworden. Hoewel ik het nog steeds vind voelen als een 'onechte' krant (of een freebie), heeft het duidelijk voordelen. Maar waarom maken ze hier dan weer een soort oversized versie van een tabloid, een die niet guldensnede-lang is, maar net weer een paar inch meer?? Deze krant is noch full-sized, noch tabloid, maar een soort halfslachtig misbaksel. Buiten dat-ie alle onhandige kanten van een full-sizer heeft en het minder-content-imago van een tabloid, is-ie ook nog eens ronduit lelijk.

North Hollywood

Vancouver wordt ook wel North Hollywood genoemd hoorde ik vandaag op de radio, en dat verbaast me niets. Er zijn hier enorme filmstudio's, allerlei plaatsen scheppen op over welke films er opgenomen zijn. De gemiddelde tijdschriftenwinkel heeft ook allerlei specialistische bladen voor filmmakers. In de bus wordt geadverteerd voor de AV opleiding aan de plaatselijke hogeschool en zelfs een kunstwerk hier in de buurt blijkt eigenlijk een camera op dolly te zijn.

burgâh

Hoe weet je dat je echt in Canada bent?

Omdat je bij de snelle-burgerboer niet alleen burgers met beef patties kunt krijgen maar ook een burgerbroodje met een gigantisch stuk gegrillde zalm ertussen. Én een groen blaadje.

NLP

Gijs klimt op een eigenlijk-te-hoog deel van het speelparadijs. Ik hoor hem van een afstandje tegen zichzelf praten: 'Ich ben gróóóte Gijs. Ich kan hoog tlimmen. Ich ben hééle grooote Gijs.'

Ja, zo hijs je jezelf wel omhoog. Een neurolinguïstische peuter.