vrijdag 13 juli 2007

Bryson

Ook deze vakantie is het weer gelukt. Ik heb een nieuwe favoriete auteur. In dat afwezige uurtje vlak voordat je naar de gate gaat, plukte ik op Schiphol op goed geluk een paperback uit het schap bij de boekwinkel. Het was 'The Life and Times of the Thunderbolt Kid', van Bill Bryson. Een hoogst vermakelijk boek over de USA in de jaren 50. Het was zo leuk dat ik direct na het uitlezen maar begonnen ben aan 'Notes from a big country'. Brysons verbazing over de USA kent geen grenzen -

...and I can relate to that.

country

Geheel in de traditie van onze eerdere Amerika-reizen tunede ik vandaag in op een country&western radiozender. Na de vorige keer het onvergetelijke 'All my exes/live in Texas' was mijn favoriete songtekst van vandaag wel 'It would have been cheaper/to keep her'

vakantiegangers


autobezit

Parkeren is goedkoop hier in Vancouver. Opvallend goedkoop. De duurste parkeerplek die ik zag, vroeg 11 dollar voor een hele dag. Élf dollar!? Dat is nog geen 9 euro!! Voor een hele dag parkeren in een grote stad? In Amsterdam sta je daar nog geen anderhalf uur voor!

Naar goede Amerikaanse traditie is ook brandstof erg goedkoop. Niet voor de locals, die vinden het duur en waarschijnlijk is het ook stukken duurder dan in de US. Maar Ca$ 1.10 de liter is toch een aangenaam lage prijs voor onze begrippen.

woorden

Elise is blij. Want er zijn veel woorden die hetzelfde zijn in het Engels als in het Nederlands. Dus er valt veel te lezen. En dat doet ze dan ook met overgave:

Park.
Open.
In.
Bus.
Stop.
Ambulance.