dinsdag 10 juli 2007

suicher

'Deze is suicher' hoor ik Gijs tevreden zeggen vanuit de badkamer. 'Poewersuicher.'

Poedersuiker in de badkamer?
Inspectie leert dat hij het busje schuurmiddel met gaatjes bovenin en - inderdaad - wat wit poeder daarop, aanziet voor een bus Van Gilse strooisel. Gauw weg ermee dus.

handig

Bergen zijn spannend (vindt Elise).
Bergen zijn groot (vindt Gijs).
Bergen zijn mooi (vinden we allemaal).
Bergen zijn bijzonder (vinden we ook allemaal, vooral ook met de sneeuw erop nu het hier 30 graden is).

...en bergen zijn ook handig! Wat is zo'n rand van horizonbedekkers praktisch als je in een grid-stad rondrijdt. Je weet altijd waar je bent, want de enige kant waar geen bergen zijn, is het westen. Daar is de Pacific.

zingen

Elise leert elke dag nieuwe liedjes. Ze kende al 'This Old Man' en 'One two, buckle my shoe', maar tegenwoordig horen we ook 'If you happy and you know it clap your hands' en 'There's a hole in the bottom of the sea...'. In dit tempo zou je je bijna afvragen of ze nog wel Nederlands spreekt als we terugkomen. Daar maakt ze zich zelf ook zorgen over trouwens, gisteren vermeldde ze dat haar zorg hoofdzakelijk was dat N. (uit haar klas) haar niet meer zou begrijpen straks na de vakantie. Een universele zorg, want: wie zegt dat alles nog hetzelfde is als je terug komt van een maand weg te zijn geweest?

braaf zo

Het is opvallend hoe goed Canadezen zich aan de verkeersregels houden. Ze rijden niet te hard (nou zijn de boetes naar verluid ook fors), ze gedragen zich niet asociaal op de weg (dat hoeft ook niet echt, er is ruimte zat) en zelfs de stoerste voetgangers staan keurig voor het stoplicht te wachten tot het op ...wit springt.

warm

't Wordt heel warm de komende dagen. In tegenstelling tot in Nederland, waar de zomer kennelijk nogal op zich laat wachten en de regen met bakken uit de lucht komt, is het hier al dagen warm weer, en de komende drie dagen worden temperaturen boven de dertig graden verwacht. Zelfs 's nachts komen de temperaturen niet onder de twintig graden. Toch hebben we gisteren gemerkt dat er tenminste één plek is op dit eiland waar het wel wat koeler is. Het strand en de boulevard aan de westkant, waar je in de verte Victoria ziet liggen, daar komt de wind met zo'n kracht binnen, dat het er gewoon weg koud is. Dus we kunnen altijd nog aan het strand gaan liggen.