zondag 29 juli 2007

and so we did

Het was iets begrotelijker dan 15 dollar en de kinderen mochten ook niet bepaald gratis mee, maar toch zijn we er dan gekomen. Nog 1 dag te gaan. Nog 1 volle dag en dan is deze maand Canada op en gaan we weer op huis aan.

nacht in de stad

Zo rond negen uur, tegen zonsondergang, begint de avond echt. Langzamerhand gaan de deuren van de hippe bars en clubs open. De gente guapa zwermen eromheen, met bedwelmende wolken parfum en dure designer clothes. Uitsmijters schikken de banden van hun hekjes. Groepjes jongeren lachen en slenteren op straat. Tegelijk komen de restaurantgangers naar buiten. Uit alle windrichtingen komen geuren van eten en drank. De backpackershostel lijkt een bijenkorf, de pizzabakker ernaast nog meer. Dan volgen er een paar tattoo- en piercingshops. Een tweedehands-alles winkel. Oude theaters, koffiebars, een sexshop, een 7-eleven. Een stadshotel, een zaak voor sportschoenen, een klein CD-winkeltje. En het blijft maar vol mensen, oud, jong, alle kleuren van de regenboog. Alle talen door elkaar. De geur van wiet. De geur van knoflook, van pis, van Mexicaans eten en van oude teddyberen. Popcorn, leren bankstellen en uitlaatgassen. De stad is een wervelende carroussel voor de zintuigen. Of, zoals Christy Moore zou zeggen:

Arab sheiks Hindu Sihks Jesus freaks
This is heaven this is hell
Who cares, who can tell?

hoedje

schoolbus

Gijs is heel erg dol op voertuigen, en in het bijzonder op schoolbussen. Hij ziet ze hier overal rijden en altijd al van veel verder aankomen dan wij. Als we ergens een schoolbus zien, moet die uitgebreid bekeken worden.
























En natuurlijk gaat zijn eigen schoolbus overal mee naar toe!

hsbc Celebration of Light