zaterdag 28 juli 2007

moo-oo-oose

Elise twijfelt soms nog wat over het verschil tussen hoorns en een gewei. Daarom duidde ze onderstaand dier aan met 'niet een die zoals die grote witte herten had, mama (...antilopes dus), maar een met zo van die handig zijn om tasjes aan te hangen enzo...'

Jericho beach


Gijs ziet een héél klein krabje...

city life

vakantieman

nooit saai

Het is nooit saai om bij de afhaaljapanner op je bestelling te wachten. Het is natuurlijk allereerst een genoegen om naar de sushimaker te kijken. Het boetseren van de rijsthoopjes, het rollen van zeewier en krab en vis en avocado, het strooien met sesamzaadjes, het decoreren van de uitgevouwen garnalen met een klein reepje nori. Het draperen van de gari en een klein klompje wasabi erop. Dan degene die de bestelling opnam. Hij roept over de counter naar zijn in het zwart geklede collega's een reeks onverstaanbare syllaben, die telkens worden beantwoord met hai! En dan zijn er natuurlijk nog de andere gasten die voor vermaak zorgen. Gisteren zaten er een stuk of 10 om een tafel op de grond en deden een 'sake bomb'- waarbij een glaasje sake op twee chopsticks boven een pint bier wordt gebalanceerd, en dan roept het hele gezelschap 'sake sake sake BOMB!' en slaat tegelijk met de vuisten op tafel. Het landen van het kleine eierdopje sake gaf een indrukwekkende klap.

highway

Greater Vancouver ziet er op de kaart uit als een grote agglomeratie. In Vancouver wonen zo'n 500.000 mensen (soort Amsterdam dus), in Greater Vancouver meer dan 2 miljoen (da's dan weer peanuts vergeleken met de Randstad). De Vancouver Zoo ligt bijna tegen de grens met de USA aangeplakt, dus daarvoor moet je een eind de snelweg op. De 1. De Transcanadian Highway. Een absurd lange reep asfalt die van oceaan naar oceaan gaat, zo'n 8000 kilometer. Wij namen maar een bescheiden stukje, zo'n 50 afritten slechts. En hoewel op de kaart overal stad om je heen getekend staat, ziet het er eindeloos leeg uit. Naaldbossen en velden en in de verte bergen. Pas als je over de Fraser bridge gaat, en je weer in de buurt van Vancouver-stad komt, lijkt het weer bewoond. Voor Canadese begrippen is het natuurlijk al dichtbevolkt wanneer je het huis van je buurman kunt zien in minder dan 100 meter.