woensdag 18 juli 2007

signs

Een paar cijfers-en-letters. Gewoon, omdat ze zo mooi zijn.

spellen

Je kunt natuurlijk twisten over de rendering van woorden uit andere talen in je eigen. Dus dat de eettentjes aan Granville en Robson 'shoarma' spellen als 'shewarma' en 'kebab' als 'kabob' - dat moeten ze lekker zelf weten. Maar je eigen taal vernaggelen op een metersgroot uithangbord staat... tja...

...wie schrijft er nou veggitabels? :)

cautious feet

Oh the different types of feet you can meet!

industrial beauty

loc

boem!

De Sea-to-Sky road wordt onder andere gemaakt door stukken rotswand op te blazen. En daarom staan er handige aanwijzingsborden langs de kant van de weg. Wat je precies moet doen alvorens een stuk rots op te blazen (12 korte hoornsignalen). Hoe lang je dan moet wachten (20 seconden). Dat je dan boem mag doen, weer moet wachten en dan nog een hoornsignaal moet geven dat het weer safe is. Aan het asfalt van de 'snel'weg is te zien wat die ontploffende rotsen doen met de omgeving. Big bada boom! en wat eerst een babybilletjegladde asfaltlaag is, wordt een pukkelig maanlandschap vol kuilen en butsen.

weg

Squamish is ongeveer 45 minuten rijden vanaf downtown Vanc, aldus de folders van de attractie die we wilden bezoeken. You bet. Squamish is 45 minuten als je niet in de ochtendspits zit (die duurt tot ongeveer 11 uur hier) en als de weg niet volledig in verbouwing is. De hele Sea to Sky road (van de baai, langs het water omhoog loopt-ie naar Whistler en halverwege is Squamish) was in verbouwing. Óveral stonden oranje en gele 'Bob-de-Bouwers' zoals Gijs ze noemt. Overal graafmachines, walsen, enorme boren en rotsversnipperaars. Een prachtige rit voor de kinderen. Ook voor de ouders trouwens, maar dat was meer vanwege het schitterend uitzicht. The sky road by the singing sea.

Het duurde tot zeker driekwart van de heenweg voor het dollarkwartje landde. Waarom is deze HELE weg nu in verbouwing? Simpel. Dit is DE weg die het grote vliegveld en wat verreweg de grootste stad in deze omgeving is (namelijk Vancouver), verbindt met... de site van de Winterspelen in 2010! Whistler. Natuurlijk. En dat Squamish daar halverwege is, is een gelukkig toeval voor deze oude nederzetting, waar downtown nu alleen lijkt te bestaan uit 1 langgerekt industrieterrein.

Baker

Amerika is al twee dagen onzichtbaar. Dat is nieuw. Zolang we hier zijn, zien we vanuit het appartement elke dag Mount Baker in de verte. Maar nu is MB verscholen achter een laag grijsrozegele wolken. Zelfs de zuidelijke flats van Vanc zijn grijswazig.