zondag 8 juli 2007

samenleving

Net als in de US zie je hier op straat overal de samengestelde samenleving. Land van immigranten. Daardoorheen gemengd de Inuit en de Indianen. Toch is het anders dan bijvoorbeeld aan de east coast. Hier vind je veel minder Latino's en Afrikanen en juist heel veel Aziaten. Japan is dan ook dichterbij dan Nederland. Sinds Hongkong Chinees werd, trokken rijke inwoners daar weg en gingen naar de westkust van Amerika en Canada. En hier zijn ze nu: het levert een prachtige en interessante ethnische mix op.

summer sports


meeuwen

Naast de public market zit het vol eters. Er is daar zoveel lekkers te koop, dat iedereen die naar buiten komt iets eet of op zijn minst iets eetbaars meedraagt. En dat hebben de meeuwen dan weer goed begrepen. Hier valt Wat Te Eten.

jongensdroom

De playground van Granville Island heeft 1 ding héél erg goed begrepen. Álle kleine jongetjes willen maar 1 ding: brandweerman worden! En dat kan daar, er staan 4 echte brandweerkranen met een stukje slang eraan, waar ze naar hartelust mee aan de slag kunnen. Dát liet Gijs zich geen twee keer zeggen...

boot

Naar Granville Island kun je met de auto natuurlijk, maar dat wordt ontmoedigd. Niet voor niets. Parkeren is er lastig en dus duur, om niet te spreken van rondrijden, want het loopt er vol dagjesmensen. Wel kun je vanuit verschillende plekken in de stad met de watertaxi. Er zijn twee maatschappijen die passagiers over False Creek vervoeren: Aquabus en False Creek Ferries. Met kleine bootjes die elk zo'n 20-30 passagiers kunnen vervoeren, varen ze over het water, dat verder vooral bevolkt wordt door zeiljachten.


bak herrie

Als hier de hulpdiensten uitrukken, zul je 't weten ook. Dat moet ook natuurlijk. Maar door de hoge bebouwing klinken de sirenes op de elfde zo mogelijk nog harder dan beneden op straat. Daarnet toen we naar huis liepen, zagen we al dat er twee blokken verder een brandalarm afging in een lobby van een flat. Even later kwamen ze in vol ornaat langsstuiven: grote wagen, ladderwagen. Hielden even stil om te wachten op de leiding. Nu is het stil. Mogelijk loos alarm geweest.